Rabarberkaka

Idag slog baksuget till igen och eftersom vi har rabarber på min innergård så passar det ju perfekt att använda dem! Jag fick bara tag i tre själkar men man kan absolut ha mer rabarber eller varför inte hallon eller jordgubbar?
 
 
RABARBERKAKA MED KARDEMUMMA
3 ägg
3 dl strösocker
75 g smör
1.5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2-3 msk stött kardemumma
3-5 skjälkar rabarber
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smör och mjölk ihop, tillästt till äggen och rör runt så det blandas väl. Blanda de resterande torra ingredienserna och tillsätt till äggsmeten, vänd runt. Häll ner i en bakplåtsklädd ugnsform (min är ca 20x30). Skär upp rabarbern i bitar och "strö" över smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0