Kardemummakaka

Jag var sugen på o baka något och min mormors kardemummakaka är alltid så god! Dessutom hade jag allt som krävdes hemma, alltid ett plus. Jag ökade på receptet lite men jag lägger ut orginalreceptet.
 
 
KARDEMUMMAKAKA
1 ägg
2 dl socker
100 g smält smör
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpluver
1 msk stött kardemumma
1,5 dl mjölk
 
Sätt ugnen på 175-200 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smör och mjölk, vänd sedan ner resten. Häll i en smord form (ca 18 cm i diameter) och grädda i 20-30 minuter.
 
 
Jag valde som ni ser att ha glasyr på min, men det gör inte så mycket för smaken utan det var mer för att göra kakans form mer tydlig och roligare att fotografera.

Blueberry Peanut Butter Crumble

Den här blåbärspajen slängde jag ihop häromdagen ochd en blev riktigt lyckad, dock har jag noll koll vilka mått jag använde så får helt enkelt göra den igen någon gång nu i framtiden. Vilket uppoffring!
 
 
Den innehåller iallafall blåbär och sedan till själva smuldegen använde jag jordnötssmör, socker, vetemjöl, kokos och lite vaniljpulver.

Bananglass med kakao och jordnötssmör

Nu har jag också testat den ombloggade bananglassen. Jag valde att smaksätta den med min Valhrona kakao och ekologiskt jordnötssmör och den blev jättegod. Ett plus är att det var superenkelt och inte lika onyttigt som vanlig glass. När den är riktigt kall smakar den och har samma konsistens som krämig glass, när den blivit lite varmare så blev den mer som chokladpudding ungefär. Kokosflingor på toppen passade väldigt bra!
 
Vill verkligen baka mer, men jag har upptäckt att det är ganska dyrt o baka. Speciellt om man vill exprimentera lite.. Men ska försöka komma igång!
 
 
BANANGLASS 1 stor eller 2 mindre portioner
2 mogna bananer
2.5 msk kakao
2 tsk jordnötssmör
 
Slanta upp bananerna och frys in dom i minst två timmar. Mixa bananerna med din valda smaksättning, du kan behöva vänta 5 minuter eller så om bananen är väldigt hård och svårmixad.
 
 
 

RSS 2.0