Ljus sirapslimpa

Bröd som man köper i vanliga butiker är ofta så tråkiga och dyra, plus att man inte alltid har full koll på vad de innehåller. Jag har inte bakat så mycket bröd under åren men jag tänkte börja med det lite mer nu eftersom det både blir godare och billigare. Den här limpan blev jättegod i smaken och alldeles lagomt saftig. Det ser lite torrt ut på bilden men det var det verkligen inte!
 
 
LJUS SIRAPSLIMPA
25 g jäst
2 tsk salt
3 dl vatten
0,25 dl smör
0,5 dl ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
3 dl durumvetemjöl
 
Lös jästen i en bunke tillsammans med vattnet som ska vara 37 grader. Smält smöret och häll i med resten av ingredienserna, mjölet tar du dock lite i taget. Jobba degen smidig, den får gärna var lite lös. Låt degen jäsa under bakbuk till dubbel storlek ca 40 minuter. Låt den sedan jäsa antingen på plåt eller i form 30 minuter till under bakbuk. Pensal brödet med en blandning av sirap och vatten och baka det i 200 grader i ca 40 minuter. Pensla brödet när det kommer ut med sirapsblandningen och låt svalna på galler utan bakduk över.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0