Helgrillad ananas/Grilled whole pineapple

Igår bjöd vi våra grannar här på landet på middag och till efterrätt grillade jag ananas som vi åt med en hemmagjord vaniljglass. Kan verkligen rekommendera denna efterrätt - den var enkel, god och lite spektakulär faktiskt!
 
 
HELGRILLAD ANANAS 6-8 pers
2 ananaser
2-3 dl strösocker
 
Skär av botten på ananaserna och skala sidorna men behåll "tofsen" (den är bra att hålla i). Tag en gjutjärnspanna och täck den med strösocker. Ställ den direkt på glöden och när sockret smält så lägg i ananaserna och vänd runt dem så de täcks av det smälta sockret. Ställ pannan på gallret och lägg på locket. Vänd ananaserna lite då och då. När de är genomvarma och helst mjuka är de klara, tar upp till 30 minuter. Skär upp och servera med glass.
 
GRILLED WHOLE PINEAPPLE
2 pineapples
200-300 g caster sugar
 
Cut off the end of the pineapples and peel off the sides but keep the top (makes it easier to handle on the grill). Take a pan and pour in the sugar so it covers the pan. Place it directly on the coal and when the sugar is melted add the pineapples and turn them around so they are covered in the melted sugar. Put the pan up on the grill and put the lid on. Turn the pineapples now and then. When they are warm right through and soft they are ready to eat, could take up to 30 minutes. Cut up and serve with ice cream.
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0