Havrekakor

Till denna veckas jobbakning blev det havrekakor - det går alltid hem! Den här gången valde vi att göra de enkla, men om man vill piffa till dem lite så kan man byta ut lite av havregrynen mot kokos och/eller tillsätta ett par deciliter russin i degen. Att doppa halva kakan i smält choklad tror jag också skulle vara en höjdare!
 
 
300 g smör
3.75 dl socker
3 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
6.75 dl havregryn

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker mjukt. Blanda mjölet tillsammans med bakpulver och vaniljsocker, rör seda ned det tillsammans med smörsockret. Blanda därefter i havregrynen.
 
Forma till bollar (lite mindre än en pingisboll) och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 13
minuter. De kommer att flyta ut och bli platta och när de är gyllenbruna är de klara. Låt dem gärna svalna på galler.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0