Midsommartårtor

Jag är inte så förtjust i gräddtårtor men är det midsommar så är det! Det är ingen större skillnad på de här båda tårtorna - den stora har kardemumma i botten och den lilla lite smultron som fyllning. Annars har båda rabarbermousse, vit chokladmousse och skivade jordgubbar. De är täckta av vispad grädde och skivade jordgubbar på toppen. 
 
Båda mousserna blev supergoda och kompletterade varandra bra dock blev de lite lösa - gott att äta, svårare att få en stadig tårta. Dock tror jag det berodde på att de fick stå framme många timmar innan de blev uppätna.
 
 
RABARBERMOUSSE
250 g skalade och tärnade rabarber
1 dl vatten
3 msk socker
1 tsk vaniljsocker
2.5 gelatinblad
2 dl grädde
 
Blötlägg gelatinbladen i vatten minst 5 minuter. Koka upp rabarber, vatten och socker i ca 5-10 minuter eller tills rabarbern är helt mjuk/faller isär. Tag av från plattan och rör ner gelatinbladen och vaniljsockret. Låt kallna i kylskåp. Vispa grädden ganska hårt och vänd sedan ihop den med rabarbern. 
 
VIT CHOKLADMOUSSE
2.5 dl grädde
100 g vit choklad
0.5 gelatinblad
 
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten minst 5 minuter. Vispa 2 dl av grädden (inte för hårt dock) och koka upp resterande. Hacka chokladen och rör ihop med den varma grädden till en kräm. Lägg i gelatinet och rör tills den har smält. Vänd sedan försiktigt ner krämen tillsammans med grädden och låt stelna i kyl. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0