Nougatkärleksmums

Kärleksmums är verkligen ett klassiskt bakverk och kanske framförallt gott! Denna kärleksmums har jag pimpat upp med lite nougat under glasyren och jag tycker verkligen det var grädden på moset. Det är verkligen ett enkelt sätt för att göra den lite mer lyxig. 
 
Denna kaka är även mitt bidrag till Månadens sötsak där denna månads tema är 70-tal. 
 
 
NOUGATKÄRLEKSMUMS
150 g smält smör
2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1.5-2 msk kakao
4.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1.5 dl mjölk
 
Nougat
 
75 g smält smör
1 msk mjölk/grädde
1.5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3-4 dl florsocker
kokosflingor
 
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en separat bunke och rör sedan ned det tillsammans med mjölken och det smälta smöret till en jämn smet. Häll i en smord och bröad (med kokosflingor) form med avtagbar kant. Grädda i 175 grader i 40-50 minuter. När du tagit ut kakan hyvlar du nougat över den varma kakan och låter den svalna.
 
Under tiden kan du röra ihop glasyren och sedan bre den över kakan och sprinkla över kokosflingor. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0