Äppelpaj
Denna tisdag på jobbet bjöd på en klassisk äppelsmulpaj. Men denna paj har en liten twist - mandelmassa.
Till semmeldagen gjorde vi självklart semlor på jobbet och vi hade kvar en hel del mandelmassa. Så den fick gifta sig med äpplena och smuldegen.
ÄPPELPAJ
125 g rumstempererat smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
4-5 äpplen
Kanel/Kardemumma/Socker
Mandelmassa
Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda mjöl och socker och tärna sedan i smöret och nyp ihop det till en smulig blandning.
Skala äpplena och skiva dem i bitar eller klyftor. Lägg dem i en pajform och strö på kardemumma eller kanel och socker (beroende på hur sura äpplen du använder). Smula mandelmassa efter behag ovanpå äpplerna och därefter smuldegen. Grädda i ugnen tills den fått fin färg, ca 20-25 minuter.