Plommonmuffins med crunch

Vi har ett plommonträd på tomten som har en del frukter just nu så jag passade på att baka lite. Jag har aldrig bakat med plommon tidigare så jag gick på ett ganska så säkert kort - muffins! La lite crunch på toppen för en lite roligare känsla. 
 


PLOMMONMUFFINS MED CRUNCH 12-14 st
2 ägg
2 dl strösocker
50 g smör
1.25 dl mjölk
1.5 tsk mald kardemumma
1.5 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
 
CRUNCH
75 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
 
Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop smör, socker och vetemjöl till en smuldeg. Ställ åt sidan. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Smält smöret och häll ner mjölken. Blanda ner i äggsmeten. Blanda kardemumma, bakpulver och mjöl och rör ned i äggsmeten. Fyll upp format 3/4. Lägg ner lite bitar plommon (eller bär t.ex.).
 
Lägg över lite smuldeg. In i ugnen i 10-12 minuter. 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0