Knäckig äppelpaj

Just nu har vi många äpplen i vår trädgård så jag passade på att göra en äppelpaj. Jag tog lite av av det vi hade hemma och det blev en knäckig paj, enkel är den också så den får bli mitt bidrag till Månadens sötsak!
 


KNÄCKIG ÄPPELPAJ
4-5 normala äpplen
Kardemumma

150 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl havregryn
1 dl muscovadosocker
1 dl strösocker
0.5 dl grädde
0.5 dl sirap
0.5 tsk bakpulver

Skala och skiva äpplerna. Pudra över kardemumma och kanel (går bra att skippa!). Smält smöret och blanda i resten av ingredienserna, ta det du har hemma - saknar du mandelmjöl eller havregryn, pröva kokosflingor! Har du inget muskovadosocker så kan du använda bara vanligt socker.

Häll/bred smeten över äpplerna och in i ugnen i 25-30 minuter eller tills du fått en knäckig yta på pajen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0