Fyllda vaniljbullar

Igår blev det bullbak här hemma. Jag och jäst har inte tidigare varit en sådan lyckat kombination men skam den som ger sig! Den här gången blev de riktigt bra!
 
Nu när jästen fungerade ville inte vaniljkrämen (den blev alldeles rinnnig) så fick tyvärr slänga ihop marsankräm som jag inte alls tycker är lika gott.
 
 
FYLLDA VANILJBULLAR
75 g smör
3 msk strösocker
25 g jäst
2 dl mjölk
1 ägg
Lite stött kardemumma
ca 8 dl vetemjöl
 
3 dl vaniljkräm/marsankräm
 
Ljumma mjölken till 37 grader och lös upp jästen med lite av mjölken. Rör sockret och  matfettet smidigt i degbunken. Tillsätt ägget, jästen och resten av mjölken (det kommer inte att blandas till en jämn deg, det gör det när du har i mjölet). Tillsätt kardemumman. Arbeta in mjölet - när det börjar släppa från kanten är det klart. Mycket mjöl = torra bullar. Låt jäsa under bakduk till dubbla storleken, ca 30-40 minuter.
 
Förbered marsankrämen medan de jäser. Om du gör egen vaniljkräm så gör den innan du sätter igång så den hinner svalna.
 
Kavla ut degen och tag med ett mått på ca 9-10 cm i diameter ut rundlar. Lägg en klick vaniljkräm mitt i rundeln och knip ihop den till en boll. Lägg dem med skarven nedåt i bullpapper eller en bakplåtsklädd plåt. Om degen blir för tunn så kan det bli hål i ugnen och krämen läcker ut. Låt bullarna jäsa väl, minst 30 minuter.
 
Grädda i 225-250 grader i 8-10 minuter. Pensal de gräddade bullarna med smält smör och doppa dem i socker. Om du fryser in dem garnerar du dem när de tinat.

Kommentarer
Postat av: Karin

Supergoda, jag lyckades även med egen vaniljsås:-)

2012-12-02 @ 21:16:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0