Randig tårtbotten

Bakade en tårta i helgen och ville ha en lite roligare botten till den så gjorde en smalrandig. Superhäftigt blev det!

Jag gjorde tårtbotten enligt principen lika delar. Till en 18 cm form använde jag två ägg men tycker nästan det skulle vara mer lagom till en 15 cm för då kommer ränderna synas mer när man skär upp tårtan, alternativt bara dela botten till två bottnar.

Gör en del vaniljbotten med ett ägg. Gör sedan en del chokladbotten, också här ett ägg men byt ut ca en fjärdedel av vetemjölet mot kakao.

Smörj och bröa en form och lägg sedan ner en klick (ca 0.5-0.75 dl) vaniljsmet i botten. I den klicken lägger du en chokladklick och sedan i chokladklicken lägger du en vaniljklick. Fortsätt så tills all smet är slut och det är randigt i formen. Ska ta kort på händelseförloppet nästa gång jag gör denna goda botten!

In i ugnen 175 grade är i ca 20 minuter för en 18 cm form.


Kommentarer
Postat av: Marie Bergman

Vad fint! :) Tårtan blir liksom så mycket roligare med randig botten! :)

2012-09-01 @ 12:33:46
URL: http://livetiluxemburg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0