Frozen cheesecake

Det här receptet kommer från Call me cupcake och jag har följt det till punkt och pricka!

Jag är ingen cheesecake-människa, men de här var såå goda! De fick väldigt mycket beröm och de var en perfekt avslutning på kräftskivan.
 
 
FROZEN CHEESECAKE
150 g oreokakor
+5 extra hela oreokakor till mittenlagret
50 g smält smör

300 g cream cheese
250 g ricotta
4 dl vispgrädde
1 1/2 dl socker
1/2 tsk vaniljpulver
Skal från 1/2 citron

100 g jordgubbar (frysta går bra)
150 g blåbär och hallon (frysta går bra)

Färska jordgubbar, blåbär och körsbär

Krossa oreokexen till fina smulor och blanda smulorna med det smälta smöret.
Lägg bakplåtspapper eller plastfolie i botten på en springform, 18–24 cm i diameter (om formen är 18 cm i diameter bör den vara åtminstone 7 cm hög).
Tryck ut degen i botten på springformen. Ställ in formen i frysen.

Vispa cream cheese, ricotta, vispgrädde, socker, vaniljpulver och citronskal krämigt.
Mixa jordgubbarna till puré och blanda med hälften av cheesecakesmeten Häll smeten över oreobottnen och ställ in i frysen minst 30 minuter.

Ta ut formen ur frysen, dela de fem extra kakorna på hälften och lägg dem i ett lager ovanpå jordgubbssmeten.
Mixa 100 gram blåbär och hallon till puré och blanda dem med resterande cheesecakesmet. Rör i 50 gram hela blåbär och hallon, och häll sedan smeten i formen.
Täck över och ställ i frysen, minst 5 timmar. Kom ihåg att plocka fram tårtan minst 30 minuter före servering. Dekorera med färska bär.
Trackback
RSS 2.0