Randig tårtbotten
Bakade en tårta i helgen och ville ha en lite roligare botten till den så gjorde en smalrandig. Superhäftigt blev det!
Jag gjorde tårtbotten enligt principen lika delar. Till en 18 cm form använde jag två ägg men tycker nästan det skulle vara mer lagom till en 15 cm för då kommer ränderna synas mer när man skär upp tårtan, alternativt bara dela botten till två bottnar.
Gör en del vaniljbotten med ett ägg. Gör sedan en del chokladbotten, också här ett ägg men byt ut ca en fjärdedel av vetemjölet mot kakao.
Smörj och bröa en form och lägg sedan ner en klick (ca 0.5-0.75 dl) vaniljsmet i botten. I den klicken lägger du en chokladklick och sedan i chokladklicken lägger du en vaniljklick. Fortsätt så tills all smet är slut och det är randigt i formen. Ska ta kort på händelseförloppet nästa gång jag gör denna goda botten!
In i ugnen 175 grade är i ca 20 minuter för en 18 cm form.
Vaniljrödavinbärdulcedelechecupcakes


Dulce de leche-grädde
DULCE DE LECHE-GRÄDDE ca 14 cupcakes
1.5 dl dulce de leche
2-3 dl vispgrädde
Vispa ihop dulce de lechen tillsammans med grädden på låg hastighet tills det är helt ihopblandat. Sedan kan du höja hastigheten och vispa blandningen som om det vore vanlig grädde.
Vanilj- & Röda vinbärsmuffins

VANILJ- & RÖDAVINBÄRSMUFFINS ca 14 st
2 ägg
1.5 dl socker
150 g smält smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0.5 tsk vaniljpulver/1 tsk vaniljsocker
"Lagom" med röda vinbär
1 sats vaniljkräm
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt. Tillsätt det smälta smöret till äggblandingen och rr ihop. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggblandningen.
Lägg en klick i botten på muffinsformarna, sedan lite vinbär och sedan en klick vaniljkräm och sedan en klick smet igen och återigen lite vinbär. In i ugnen i 15-20 minuter.
Vaniljkräm


VANILJKRÄM
2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk socker
1 msk maizena/potatismjöl
2 krm vaniljpulver/1 vaniljstång
Vispa ihop alla ingridenserna för hand i en kastrull. Värm försiktigt samtidigt som du vispar, låt det skjuda men inte koka. Vispa hela tiden till det tjocknar, passa så det inte bränner i botten. Häll upp i en bunke och låt krämen svalna.
Kokoskolakakor

KOKOSKOLAKAKOR
100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 msk sirap
1.5 dl vetemöl
1 dl kokosmjöl
Sätt ugnen på 175 grader. Mikra smöret mjukt och blanda sedan ihop det alla ingredienser till en jämn deg. Rulla degen till en eller två länder och lägg på en bakplåtspapperklädd plåt och platta till dem lite. In i ugnen i 10-12 minuter. När de svalnat något skär du kakan i lagom stor bitar.
Passion & Dulce de leche Macarons


Detta blir även mitt bidrag till Månadens sötsak. Första gången jag smakade macarons var på en resa till Paris.
Flädermousse nr 2
När jag ska fylla en tårta med det här receptet tror jag att jag tar lite drygt 4 matskedar så det blir lite fastare. Men den skulle absolut fungera att fylla en tårta nu med!
FLÄDERMOUSSE
2 dl grädde
1 dl fläderblomssaft
4 msk gelésocker multi
Vispa grädden och ställ i kylen. Blanda saften med gelésockret i en kastrull och värm upp tills det börjar koka. Koka i ca 30 sekunder. Ställ åt sidan för att svalna en stund. Vänd sedan ner saften i grädden genom att hälla ner saften i en smal stråle. Ställ i kylen ett par timmar.