Amerikanska pannkakor
Idag slog jag till på amerikanska pannkakor och bjöd min bror och min kusin. Mums!
AMERIKANSKA PANNKAKOR ca 8 stycken
1 ägg
2.5 dl mjölk
2 msk smält smör
2 msk socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
0.5 tsk vaniljsocker
Vispa ihop ägget och mjölken. Smält smöret och vispa ner den i mjölkblandningen. Tillsätt resten och rör till en jämn smet. Grädda pannkakorna på medelvärme.
Vanilj Jordgubb & Vit choklad cupcakes
VIT CHOKLADGANACHE
3 dl vispgrädde
150-200 g vit choklad
Värm grädden utan att den börjar koka och ta sedan ner choklad i den varma grädden och rör tills den har smält samman med grädden. Låt blandningen svala i kylskåp i minst 5 timmar - helt över natten. Vispa sedan den kalla blandningen med elvisp till en spritsbar konsistens. Spritsa eller bred på.
50 års tårtor - Mousse
50 års tårtor - Marsipan
Rosorna är gjorda av marsipan och de ville inte riktigt hålla formen men om man tittade snabbt så såg det fint ut!
Whoopie pies
Idag tog jag med dessa godbitar till jobbet. En av mina arbetskamrater hade namnsdag och då tog jag tillfället i akt och ställde mig och bakade. De blev goda, dock föredrar jag bakverk med lite mer tuggmotstånd. Jag tyckte att det passade väldigt bra med after eight fluffet i dem, det blev inte så sött som det annars lätt blir.
WHOOPIE PIES CHOKLAD
100 g smör, rumsvarmt
1.25 dl socker
1 ägg, rumsvarmt
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
0.5 dl kakao
0.5 tsk vaniljpulver
1 tsk salt
1.5 dl mjölk
Vispa smör och socker tills de får en krämig konsistens. Tillsätt ägget och rör om till det är väl blandat. Rör ner alla torrvaror och rör om. Avsluta med att hälla i mjölken och rör om försiktigt tills allt är blandat. Jag tror jag rörde om för mycket (smeten var lite klumpig) så mina kakor blev lite platta.
Häll i smeten i en spritspåse med rund tyll/klipp ett hål och spritsa ut på en bakpapperklädd plåt (gör dem lite större än en 5 krona). Har du ingen spritspåse och tyll så går det lika bra att klicka ut dem på plåten med hjälp av sked.
Grädda kakorna på 175 grader i nedre delen av ugnen (nära mitten) i 8-10 min. Jag tog ut mina lite för tidigt, i min ugn skulle nog 10 minuter vara lagom. Håll koll på dem så att de inte får färg i kanterna. De ska vara lite fluffiga och mjuka inuti.
AFTER EIGHT FLUFF
120 g after eight
60 g mjölkchoklad
3 dl vispgrädde
Värm grädden i en kastrull - den får inte koka! När grädden är varm bryter du ned after eighten och chokladen och rör om tills det är smält och blandat. Ställ in i kylen och låt svalna i minst 5 timmar, helst över natten. Vispa upp det till en spritsbar konsistens, vispa inte allt för länge då kan det skära sig. Spritsa eller bred på kakorna.
Fluffet går också alldels utmärkt att ha på cupcakes och som fyllning i tårta.