Baked oatmeal med äpple, hallon och kardemumma

Blev en till sats av baked oatmeal för det var så enkelt och gott! Ännu en god kombination som blir ännu godare med nystött kardemumma. Samma grundrecept som förra gången med lite ändringar.
 
 
BAKED OATMEAL En loaf tin, 4 delar ger 166 kcal per bit
3 dl havregryn
0.25 tsk salt
0.5 tsk kardemumma
2 dl mjölk
1 ägg
Ev. sötning
1 äpple
Hallon
 
Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman de torra ingredienserna. Vispa ihop mjölk, ägg och ev. sötning och rör ihop med de torra ingredienserna. Skär äpplet i bitar och rör ned. Häll ut i en bakplåtsklädd/smörad form och häll/tryck i hallonen. In i ugnen ca 30 minuter eller tills den har fått en jämn och fin gyllenbrun färg. Ät antingen som den är - varm eller kall eller tillsammans med t.ex. kvarg för en proteinrik frukost. Går utmärkt att frysa.
 
 

Baked oatmeal med hallon och kokos

Idag på eftermiddagen ställde jag mig och förberedde nästa veckas frukost - baked oatmeal. Var tvungen och tjuvsmaka och detta är verkligen något jag kommer fortsätta med, så enkelt och något som kommer förgylla mina vardagsmorgonar. Man kan smaksätta sin baked oatmeal med nästan vad som helst skulle jag tro, jag har hallon och kokos för det var det jag hade hemma. hade önskat att jag hade kardemumma för jag tror det hade gift sig kanon men det får bli nästa gång.
 
Detta blir även mitt bidrag till Månadens sötsak.
 
 
BAKED OATMEAL En "loaf-tin", bli ca 3-4 bitar
2 dl havregryn
1 dl kokosflingor
0.25 tsk salt
0.25 tsk bakpulver
2 dl mjölk
1 ägg
Ev. sötning t.ex. Agavesirap
Hallon, ca 1-2 dl
 
Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman de torra ingredienserna. Vispa ihop mjölk, ägg och ev. sötning och rör ihop med de torra ingredienserna. Häll ut i en bakplåtsklädd/smörad form och häll/tryck i hallonen. In i ugnen ca 30 minuter eller tills den har fått en jämn och fin gyllenbrun färg. Ät antingen som den är - varm eller kall eller tillsammans med t.ex. kvarg för en proteinrik frukost.
 
 

Peanut butter Chocolate Chip Cookies

Kände för att baka något med jordnötssmör här på kvällen och så kom jag på att jag läst på flera olika bloggar om cookies med just jordnötssmör i. Sagt och gjort - jag tog det vanligaste receptet jag kunde hitta och körde! De blev mycket goda men som vanligt har jag några saker som jag ska ändra till nästa gång för att dem mer "mig"! Vill t.ex. ha de mer crunchiga alt. sega och lite mer sälta (hela salta jordnötter åker nog i nästa gång).
 
Kan hur som helst rekommendera de här varmt då de förutom att vara goda var mycket enkla och snabba att baka.
 
 
 
PEANUT BUTTER CHOCOLATE CHIP COOKIES
100 g rumstempererat smör
1 dl jordnötssmör
2 dl mörkt socker t.ex. farinsocker
1 ägg
2.5 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
0.5 tsk bikarbonat
0.5 tsk salt
Choklad/nötter efter behag
 
Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman smöret, jordnötssmöret och sockret. Tillsätt ägget och rör till en jämn gsmet. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en separat bunke och rör sedan ner det med smörblandningen. Vänd till slut ner chokald/nötter och rulla till bollar ca 4 cm i diameter och lägg på en bakplåtskklädd ugnsplåt. Tryck till dem lite lätt och grädde dem i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
 
 
Ursäkta de urtrista Instagrambilderna, men min kamera lever rövare och låter fortfarande bara ca var 20:e bild passera in i datorn. Heter för övrigt astridskogh på Instagram.

Cinnamon Apple Crisps

Jag försöker att var lite nyttigare framförallt i veckorna, men samtidigt tycker jag om att ha något att smått att äta på kvällen. Idag prövade jag att göra äppelchips, det vill säga torkade äppelskivor. Jag lyckades bränna några, men tror ajg har lärt mig något till nästa gång iallafall - jag ska inte skiva de så tunt alternativt inte låta de vara inne så länge i ugnen.
 
Äppelchipsen blev i vilket fall som helst mycket goda och krispiga! Jag använde mig av äppelsorten Jazz som kommer från Nya Zealand, nästa gång ska jag prova en syrligare sort.
 
 
För att göra dessa chips behöver du skiva ett äpple tunnt (1-3 mm) och ev strö över kryddning. Jag pudrade över lite kanel på mina, nästa gång ska jag nog pröva kardemumma som är min favoritkrydda. In i ugnen på en bakplåtsklädd plåt i 150 grader tills de blivit krispiga men inte brända, för mig tog det endast 30 minuter men tror det är vanligare med 1-2 timmar. Ha ugnsluckan ngt öppen men hjälp av t.ex. en handduk så fukten kan passera ut. Ät som snacks eller servera till exempel tillsammans med glass.
 
 

RSS 2.0