Söndagsbrunch - cheesecake

25 bragokex eller 12 digestivekex
75 g smält smör
400 g philadelphiaost
3 dl gräddfil
1 citron (rivet skal och saft)
2.5 dl florsocker
5 gelatinblad
1/2 dl vatten
1 dl pressad citronsaft
1 dl florsocker
1 dl vatten
skalet av en citron
några droppar gul karamellfärg
2 gelatinblad
3 passionsfrukter
Mixa kexen och häll sedan ned det smälta smöret och rör jämt. Tryck ut det i en smord form med löstagbar botten. Baka i ca 10 minuter i 175C. Låt svalna.
Lägg de fem gelatinbladen i kallt vatten. Krama ur dem och smält dem på svag värme i 0,5 dl vatten och låt svalna. Kör osten, gräddfilen, florsockret, citronskalet, citronsaften och gelatinet med elvisp till en jämn smet. Smaka av. Häll smeten över kakbottnen, ställ in i kylen och låt stelna minst en timme.
Blötlägg de två gelatinbladen till gelén i kallt vatten. Krama ur. Smält florsockret i en kastrull tillsammans med 1 dl vatten. Tillsätt gelatinbladen och låt dem smälta i sockervattnet på svag värme. Låt blandningen svalna och tillsätt citronsaften och citronskalet, några droppar av den gula karamellfärgen och passionsfruktskärnorna. Häll den blandningen över den stelnade(!) chessecaken och låt den stå svalt i minst två timmar.

Marsipantårta med kristyr

