Hallonmousse
Ena tårtan som jag gjorde igår var fylld med denna och vit chokladmousse. Vi tyckte den här moussen var lite för fast så nästa gång ska jag testa göra med ett gelatinblad mindre. Skulle även kunna tänka mig att ha den lite syrligare så kasnke testar att dra ned på sockret lite nästa gång också.
HALLONMOUSSE 1 tjockt lager normalstor tårta
4 gelatinblad (ska ta färre nästa gång)
225 g hallon
0.5 dl socker
1 msk vatten
3 dl grädde
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Blanda hallon, socker och vatteni en kastrull och låt småkoka ett par minuter. Mosa hallonen. Passera hallonen genom en finmaskig sil.
Krama ur gelatinbladen och rör ned dem i hallon tills de löst sig. Ställ åt sidan för att svalna.
Vispa grädden under tiden. Vänd sedan ned hallonen i grädden tills det är blandat. Ställ i kyl i någon timme till den stelnat.
HALLONMOUSSE 1 tjockt lager normalstor tårta
4 gelatinblad (ska ta färre nästa gång)
225 g hallon
0.5 dl socker
1 msk vatten
3 dl grädde
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Blanda hallon, socker och vatteni en kastrull och låt småkoka ett par minuter. Mosa hallonen. Passera hallonen genom en finmaskig sil.
Krama ur gelatinbladen och rör ned dem i hallon tills de löst sig. Ställ åt sidan för att svalna.
Vispa grädden under tiden. Vänd sedan ned hallonen i grädden tills det är blandat. Ställ i kyl i någon timme till den stelnat.
Kommentarer
Postat av: Simone
ja har en favorit hallonmousse som du kanske vill testa.
http://smulansbakblogg.blogspot.se/2011/05/hallonmousse.html
Trackback