Rabarbersaft

Min mormor gör alltid sylt och saft på sommrarna och nu har jag tagit vid. Igår och idag gjorde jag rabarbersaft och den fick högsta poäng av både mig, mamma och mormor.
 
 
RABARBERSAFT 3 st små flaskor
500 g rabarber
1 citron
3 tsk citronsyra
8 dl vatten
5 dl socker (mer eller mindre beroende på smak, smaka av efter hand)
 
Skiva rabarbern och citronen i halvcentimeterstjocka skivor och lägg i en kastrull tillsammans med citronsyran. Koka upp vattnet och slå över. Sätt på ett lock och låt stå svalt i ca 24 timmar. Sila saften genom en finmaskig sil. Koka upp saften och låt koka 5 minuter, skumma av efter hand. Låt svalna och häll sedan upp i rengjorda flaskor. Spä saften 1+3 och servera gärna med is.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0