Baked oatmeal med äpple, hallon och kardemumma

Blev en till sats av baked oatmeal för det var så enkelt och gott! Ännu en god kombination som blir ännu godare med nystött kardemumma. Samma grundrecept som förra gången med lite ändringar.
 
 
BAKED OATMEAL En loaf tin, 4 delar ger 166 kcal per bit
3 dl havregryn
0.25 tsk salt
0.5 tsk kardemumma
2 dl mjölk
1 ägg
Ev. sötning
1 äpple
Hallon
 
Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman de torra ingredienserna. Vispa ihop mjölk, ägg och ev. sötning och rör ihop med de torra ingredienserna. Skär äpplet i bitar och rör ned. Häll ut i en bakplåtsklädd/smörad form och häll/tryck i hallonen. In i ugnen ca 30 minuter eller tills den har fått en jämn och fin gyllenbrun färg. Ät antingen som den är - varm eller kall eller tillsammans med t.ex. kvarg för en proteinrik frukost. Går utmärkt att frysa.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0