Pavlova
Till söndagsmiddagen blev det pavlovas. Det här reseptet ger 6 stycken stora (12 cm i diameter) och nästa gång tänker jag göra dem lite mindre.

PAVLOVA
4 äggvitor
2.5 dl socker
0.5 tsk vaniljsocker
2 tsk majsstärkelse
1 tsk vitvinsvinäger
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggvitorna tillsammans med en nypa salt till ett fast skum. Tillsätt därefter sockret i omgångar medan du vispar det till ett glansigt och hårt skum. Vänd försiktigt ner vaniljsockret, majsstärkelsen och vinägern.
Lägg upp lagom stora bollar på en bakplåtsklädd plåt och gör gropar i dem. Sätt in dem i ugnen och vrid ner till 150 grader och grädda ca 1 timme. Stäng av ugnen och låt bakverken svalna i ugnen.
Jag valde att fylla dem med passionfruktscurd samt att toppa dem med jordgubbar, passionsfrukt och granatäpple.