Vanilla shortbread

Enkla kakor som känns lyxiga. Detta får bli mitt bidrag till månadens sötsak som denna månad har temat Fredag. Varför dessa kakor passar till fredagstemat är för att de är så snabba att göra och håller över hela helgen (om de inte blir uppätna redan på fredagen!).
 
 
VANILLA SHORTBREAD
250 g smör
50 g florsocker
50 g strösocker
0.5 tsk vaniljpulver
125 g maizena/rismjöl
250 g vetemjöl
 
Vispa smör, socker och vaniljpulver krämigt med elvisp. Tillsätt mjölen successivt, vispa snabbt ihop det emellan. Kyl degen i ca 30 minuter eller mer för att få en mer lättarbetad deg. Sätt ugnen på 170 grader. När degen är kall så kavla ut den till ca 0.5-1 cm tjock - beroende på vad du gillar. Stansa ut med ett glas eller formar och lätt på en bakplåtsklädd plåt. För att göra det ännu enklare så kan du rulla degen till en korv och skära ut kakor i samma tjocklek som ovan. Grädda kakorna ca 8-10 minuter.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0