Saffransbiscotti
Härligt goda som passar extra bra till julen men tror att de är lika goda att äta året runt!


SAFFRANSBISCOTTI ca 25 st
100 g mandel, grovt hackad
100 g rumstempererat smör
0.75 g råsocker
0.5 dl strösocker
2 ägg
0.5 g saffran
1 msk hett vatten
3.75 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0.5 msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa socker och smör poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör emellan äggen. Lös upp saffranet i ett glas med det heta vattnet och blanda sedan ner det i äggblandningen. Blanda ihop resten och tillsätt det sedan till äggsmeten.
Dela upp degen i två delar och rulla ut till längder, platta till lite med handen. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter, sänk sedan till 175 grader och grädda i 15 minuter. Ta ut och skär till sneda längder. Lägg tillbaka bitarna på plåten med snittytan uppåt och in i ugnen på 100 grader för att torka i 40-60 min.

Kommentarer
Trackback