Dekorera mera

Glasyr går snabbt att göra och är enkelt att spritsa. Dekorerade pepparkakor ger ett otroligt mer lyxigt resultat än vanliga hedliga. 
 
 
GLASYR
1 äggvita
3,5-4 dl florsocker
2 droppar ättikssprit
 
Vispa äggvitan till ett löst skum. Rör ned sockret och ättikan. Fyll en spritspåse, med eller utan tyll, och spritsa på!
 
 

Saffransbiscotti

Härligt goda som passar extra bra till julen men tror att de är lika goda att äta året runt!

 
 
SAFFRANSBISCOTTI ca 25 st
100 g mandel, grovt hackad
100 g rumstempererat smör
0.75 g råsocker
0.5 dl strösocker
2 ägg
0.5 g saffran
1 msk hett vatten
3.75 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0.5 msk vaniljsocker
 
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa socker och smör poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör emellan äggen. Lös upp saffranet i ett glas med det heta vattnet och blanda sedan ner det i äggblandningen. Blanda ihop resten och tillsätt det sedan till äggsmeten. 
 
Dela upp degen i två delar och rulla ut till längder, platta till lite med handen. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter, sänk sedan till 175 grader och grädda i 15 minuter. Ta ut och skär till sneda längder. Lägg tillbaka bitarna på plåten med snittytan uppåt och in i ugnen på 100 grader för att torka i 40-60 min. 
 
 
 
 

RSS 2.0