Fröknäcke

Till jul så gjorde jag fröknäcke, det är himla enkelt och ruskigt gott! Dessutom är det glutenfritt.
 

FRÖKNÄCKE 1 stor plåt
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
0.5 dl linfrön
1 dl majsmjöl
0.5 tsk salt
0.5 dl rapsolja
2 dl kokande vatten

Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop alla ingredienser och låt det stå och svälla 15 minuter. Kavla smeten mellan två bakplåtspapper, dra bort det översta och lyft över till plåten. Sprinkla över lite halvssalt. Grädda mitt i ugnen 1-1.5 timme. Låt svalan helst på galler. Bryt i bitar.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0