Ananaspaj
Jag har hört så gott om ananaspaj och idag var det dags att pröva! Smaken var väldigt god men den fick ingen färg - bara i kanterna. Höll ihop gjorde den inte heller som ni ser på bilden. Vi orkade inte vänta med att ta tills den svalnat så tror att det var det som gjorde att den var lite kladdig. Nu när den svalnat var konsistensen perfekt! Jag valde att ta lite kokos i pajdegen och det var verkligen lyckat!
ANANASPAJ
PAJSKAL
150 g smör
1 dl socker
1 dl kokos
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
FYLLNING
1 stor burk ananaskross
2 dl creme fraîche (lätt går bra)
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
0.75 dl socker
Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Smält smöret och rör ned resten av ingredienserna. Tryck ut pajdegen i en form.
Rör ihop allt till fyllningen och häll över pajdegen. In i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna (hmm..!) och servera med till exempel vaniljglass.