Ananaspaj

Jag har hört så gott om ananaspaj och idag var det dags att pröva! Smaken var väldigt god men den fick ingen färg - bara i kanterna. Höll ihop gjorde den inte heller som ni ser på bilden. Vi orkade inte vänta med att ta tills den svalnat så tror att det var det som gjorde att den var lite kladdig. Nu när den svalnat var konsistensen perfekt! Jag valde att ta lite kokos i pajdegen och det var verkligen lyckat!


ANANASPAJ

PAJSKAL
150 g smör
1 dl socker
1 dl kokos
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

FYLLNING
1 stor burk ananaskross
2 dl creme fraîche (lätt går bra)
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
0.75 dl socker

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Smält smöret och rör ned resten av ingredienserna. Tryck ut pajdegen i en form.

Rör ihop allt till fyllningen och häll över pajdegen. In i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna (hmm..!) och servera med till exempel vaniljglass.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0